Personel Daire Başkanlığı

Akademik Personel Şube Müdürlüğü

Akademik Personel Şube Müdürlüğü Görev Tanımı

GÖREV KAPSAMI

Akademik Personel Şube Müdürlüğü, 124 Sayılı Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları İdari Teşkilatı Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 29. maddesinde belirtilen Üniversitemiz Akademik Personelinin, Personel Politikası ile ilgili çalışmalar yapmak ve Personel sisteminin geliştirilmesi ile ilgili önerilerde bulunmak, atama, özlük, emeklilik ve kadro işlemlerinin eksiksiz yürütülmesi, yapılması ve yaptırılması görev alanı içerisindedir.

GÖREV DETAYI

-Yönetim fonksiyonlarını kullanarak şubenin bağlı birimler ile uyumlu bir biçimde çalışmasının sağlanması.

-Personelin Özlük haklarının korunmasında gerekli hassasiyetin gösterilmesinin sağlanması.

-Personelin aylık derece yükselmesi, kademe ilerlemesi, ve kıdem ilerleme işlemlerinin yapılmasının sağlanması.

-Üniversitemizin ihtiyacı olan kadrolarının Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına kullanma izni için gönderilmesi, ilgili başkanlığın uygun gördüğü kadroların titizlikle takip edilmesi ve yıl sonuna kadar kullanılmasının sağlanması.

-Kullanım için izin alınmış Akademik Personel kadroların ilana çıkılması, başvuruların alınması, ilgili kanun hükümleri uyarınca yapılan sınav sonucuna göre kazanan adayların açıktan ve naklen atama işlemlerinin yaptırılması.

-Kadro iptal, ihdas ve değişiklik işlemlerinin yapılmasının sağlanması.

-Kadroların takibi kontrolü ve güncellenmesi.

-Her ay Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına dolu.boş kadro durumları ile, ayrılan.atanan ve unvan değişikliği yapan Akademik Personel ile ilgili formların gönderilmesi, aynı zamanda her üç ayda bir Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığa Personel Kadrolarının gönderilmesi, ayrıca her üç ayda bir Akademik Personel kadrolarının Maliye Bakanlığı’nın Web sitesine girilmesini sağlamak.

-Üniversitemiz Akademik Personelinin sigorta, bağ.kur ve askerlik hizmetlerinin değerlendirilme işlemlerinin yapılmasının sağlanması.

-Üniversitemizde idari görevi bulunan Akademik Personelinin görev sürelerinin takip edilmesi görev süresi dolanların ilgili üst amire bildirilmesinin sağlanması.

-Görev süresi dolan Akademik Personelin (doçent ve profesörler hariç) görev sürelerinin takibinin yaptırılmasının sağlanması.

-Akademik Personele ait özlük dosyalarının tanziminin yapılmasının sağlanması.

-Değişen Kanun, Yönetmelik ve Mevzuatların birimlere bildirilmesi birimlerin bilgilendirilmesinin sağlanması yorumlanması.

-Üniversitesimiz Akademik Personeli ile ilgili yazışmaların Akademik Personel Şube Müdürlüğü kanalı ile yapılmasının sağlanması.

-Personel ile ilgili diğer bütün işlerin yaptırılması koordinasyonun sağlanması.

-Personelin özlük hakları ile ilgili sorularına cevap verilerek personelin bilgilendirilmesinin sağlanması.

-Akademik Personel Şube Müdürlüğündeki evrakların arşivlenmesinin ve dosyaya çekilmesinin sağlanması.

-Birimlerden gelen evrakların incelenmesi.

-Sosyal Güvenlik Kurumu web (HİTAP) sitesine göreve başlayan ve ayrılan personel bilgi girişinin yapılmasının sağlanması.

-YÖKSİS’e bilgi girişlerinin takibinin yapılması.

-ÜAK’dan gelen görevlendirmelerin takibinin sağlanması.

-Kalite politikası ve kalite hedeflerinin Akademik Personel Şube Müdürlüğü içerisinde anlaşılması ve benimsenmesinin sağlanması.

Adı Soyadı  Görevi / Unvanı
 Mustafa CURA Akademik Şube Müdür V.
 Hatice GEZER Akademik Şube Bilgisayar İşletmeni
 Semra ESEN Akademik Şube Bilgisayar İşletmeni