1416’lı bursiyerlerin eğitimi bitince Üniversitemize müracaatında gerekli olan başvuru evrakları nelerdir?

2 Adet Fotoğraf

Mezuniyet Belgeleri (Lisans, yüksek lisans ve doktora mezuniyet belgeleri)

Türkçe Tercümeler (Mezuniyet belgelerinden yabancı memleketlerde alınan belgelerin noter onaylı Türkçe tercümeleri (Geçici mezuniyet belgesi mevcutsa onun da Türkçe tercümesi ile birlikte teslim edilmesi yeterlidir. Türkiye’de bir Üniversiteden mezun olanlar öncelikli olarak e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgelerini getirmelidirler.)

Denklik Belgesi (Henüz belgesini alamadıysa ilgili makama denklik belgesi için müracaat ettiğine dair belge)

Diploma (Lisede hazırlık okuyanların lise diplomasının aslı ve fotokopisi (Diploma mevcut değilse mezun olunan okuldan alınacak olan hazırlık okunduğuna dair imzalı belge yeterlidir.)

Türkçe Özgeçmiş (YÖKSİS formatında olmalıdır/ kişinin akademik çalışma listesini içermelidir.)

Yabancı Dil Belgesi (YÖK tarafından eş değerliği kabul edilen dil belgeleri)

Akademik Çalışmalara Ait Yayın Dosyası

Askerlik Durum Belgesi (Erkek adaylar için e-devletten alınan)

Nüfus Kayıt Örneği ve Kimlik Fotokopisi

Dilekçe (Mutlaka tarih, adres, aktif kullanılan e-posta, Türkiye’de kullanılan cep telefonu bilgilerini içermelidir ve okunaklı bir şekilde yazılmalıdır.)

Mezuniyet Durum Belgesi (Milli Eğitim Bakanlığı’ndan temin edilecektir.)

HİTAP Hizmet Belgesi (Daha önce kamu hizmeti bulunanlar için e-devletten)

ALES Sonuç Belgesi (YLSY başvurusunda kullanılan)

Yabancı Dil Sonuç Belgesi (YÖK tarafından eşdeğerliği kabul edilen güncel)