2547 sayılı Kanunun 40/b maddesi kapsamında görevlendirme işlemleri iş akış süreci nasıl olmalıdır?

*Öğretim üyeleri, ihtiyacı olan birimin isteği ve kendi arzusu üzerine 2547 sayılı kanunun 40/b maddesi uyarınca görevlendirmeye ilişkin talep Yönetim Kuruluna sunulur.

*İlgili Üniversitenin Yönetim Kurulu’nda görevlendirme talebi ve rektörün uygun görüşü üzerine talep Yüksek Öğretim Kurumuna bildirilir.

*Rektörlük görevlendirme talebinde bulunan ilgili kişinin görev yaptığı birime görevlendirilmesi konusunda görüş sorar. Karar olumlu ise; Dekanlık Rektörlüğe uygun görüş yazısı yazar.

*Rektörlük istekte bulunan Üniversiteye uygundur yazısı yazar ve istekte bulunan üniversitenin birimlerinde en az bir eğitim- öğretim yılı için görevlendirilebilirler. Bu şekilde görevlendirilenlerin kadroları beş yıl süre ile saklı tutulur. İlgili Üniversiteden YÖK’e bildirim yapılır.

*Yüksek Öğretim Kurumundan gelen yazı görevlendirme talebinde bulunan ilgili kişinin Üniversitesine bildirilir.

*Rektörlük ilgili Öğretim Üyesinin görev yaptığı birimden görevinden ayrılış tarihini ister. Rektörlüğe geri bildirim yapılır.