Görevlendirmelerde Yolluk -Yevmiye ve Konaklama Ücretlerinin belirlenmesinde hangi esaslar alınır?

İlgili yönetim kurulunun teklifi, rektörlük makamının oluru ile ilgili mali yılın bütçesinden görevli olarak katılınan en fazla 1 yurtiçi ve 1 yurtdışı veya 2 yurt içi, toplantı için üniversite bütçe imkânları uygun ise ödeme yapılabilir. Bir sonraki yıl için ödenecek yolluk, yevmiye, konaklama ve katılım ücretinin üst sınırı her yılın en geç Aralık ayı içinde Üniversitemiz Senatosu tarafından belirlenir. Senato tarafından yeni karar alınmazsa bir önceki yılın kararı uygulanır. Öğretim elemanı, her türlü görevlendirmeyle ilgili başka kurum ve kuruluştan aldığı desteği Rektörlüğe bildirmek zorundadır. Sonradan ilave destek alındığı belirlenenlere yolluk ve yevmiye ödenmez, fazla ödeme yapılmış ise geri alınır ve ilgili kişi hakkında 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanununda disipline ilişkin olarak yer alan hükümler uyarınca işlem yapılır. Dışarıdan alınan desteğe göre, Rektörlük yapacağı ödemede indirim yapabileceği gibi hiç ödeme yapmaya da bilir. Ödemeler o yıl için devlet memurlarına verilecek olan gündelik, yolluk, konaklama ve katılım ücretlerini aşamaz. Harcamalardan gündelik, ulaşım, konaklama ve katılım ile ilgili belgelerin aslı ödemeyi yapan harcama birimine verilir. Bilimsel veya mesleki etkinlikler için kurs ücreti ödenmez.