Öğretim Üyesiyim. Yurtiçi veya yurtdışı kurum ve kuruluşlardan burs kazandım. 1 yıl görevlendirme alabilir miyim, şartları nedir?

Eğer devlet üniversitelerinde toplam 6 yıl hizmet süreniz bulunmaktaysa görevlendirme talebinizi biriminize yaparsınız. Biriminiz uygun görürse başkanlığımıza yazar. Başkanlığımız Üniversite Yönetim Kurulu’na sunar. Onaylanırsa gidebilirsiniz.

Eğer 6 yıl hizmetiniz bulunmuyorsa, maaşlı olarak kesintisiz bir yıl gidemezsiniz.

Ancak 3 ay şeklinde kısa süreli görevlendirme ile gitme imkanınız olabilir (Üçer ay şeklinde bir yıla tamamlama kanunda yer almamaktadır. Rektör ve Üniversite Yönetim Kurulu’nun bu konuda takdiri olmaksızın yapılamamaktadır)

Eğer üniversitemiz kadrosunda en az iki yıl göreviniz mevcutsa, aylıksız bir yıl gidebilirsiniz.