Öncelikli alan atamaları nasıl yapılır?

Öncelikli alanlarda ilan edilen araştırma görevlisi kadroları için “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” uyarınca işlemler yapılır. Öncelikle bir ön değerlendirme yapılır ve giriş sınavına katılmaya hak kazananlar tespit edilir. Giriş sınavına katılmaya hak kazananlara, giriş sınavı “sözlü” olarak yapılır. Sözlü giriş sınavı jürisi en az bir öğretim üyesi başka bir devlet üniversitesinden olmak üzere üç öğretim üyesinden oluşur. Sözlü sınav sonucu 70 puanın altında olanlar değerlendirme aşamasına geçemezler. Bu Yönetmelik uyarınca yapılan değerlendirme sonucu başarılı olanların atamaları 2547 sayılı Kanunun 50. maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yürürlükteki mevzuat uyarınca yapılır.