4/ç geçişler nedir, şartları nelerdir?

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 16. maddesinin 4. fıkrasının ç bendi gereğince mazeretsiz geçiş hakkı bulunan kişiler, talep edilen evraklar ile birlikte Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığına müracaat ederek geçiş talebinde bulunabilirler.

Üniversitemizdeki geçiş talebi yapılan fakültemiz daha önce hiç uzmanlık öğrencisi almadıysa geçiş işlemi yapılamaz.

Geçiş yapılmak istenen program için henüz puan oluşmamışsa geçiş işlemi yapılamaz.

Geçiş taleplerinde üniversitemizin kadro durumunun uygun olması gerekmektedir.

Mazeretsiz geçiş hakkı uzmanlık öğrencisinin kullanmak zorunda olduğu bir hak olmayıp, tüm öğrenimi boyunca bir kez kullanılabilen bir haktır.

Kişinin uzmanlık eğitimini kazandığı yıla ait sınav puanın, o yıla ait üniversitemizin taban puanına eşit veya bu puandan fazla olması zorunludur.

Geçiş yapmak isteyen kişi öncelikle eğitim görmüş olduğu kuruma müracaat ederek, bizim üniversitemize geçmek istediğini beyan eder ve kurumundan geçiş yapmasına onay verildiğine dair belgeyi alır.

Akabinde üniversitemizin ilgili fakültesine dilekçeyle (form 15a) müracaat eder.

Bu dilekçenin ekinde;

-    Eğitim görmüş olduğu üniversiteden almış olduğu, geçiş yapmasını onaylayan resmi belge,

-    ÖSYM’nin o yıla ait sonuçlara dair en küçük ve en büyük puanlar çizelgesi

-    Kişinin o yıla ait ÖSYM Uzmanlık Sınav Sonucu,

-    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

-    Eğitimine devam ettiği üniversiteden almış olduğu Personel Bilgi Formu

Fakültemiz başvuruyu kabul ederse, kabul formunu doldurur.

Fakültemiz bu formu ve kişinin diğer belgelerini üst yazı ile Başkanlığımıza iletir.

Başkanlığımız başvuruyu Üniversite Yönetim Kurulu’na sunar.

Yönetim Kurulumuz başvuruyu onaylarsa, başkanlığımızca YÖK’e kadro izin yazısı yazılır.

YÖK’ten onay geldikten sonra, karşı üniversiteye muvafakat yazısını yazar, sicil özetini isteriz.

Karşı üniversiteden olumlu cevap ve sicil özeti geldiğinde atamasını yapar, karşı üniversiteye ilişik kesme, ilgili fakülteye de göreve başlama yazısını yazarız.

İlgili, üniversitesinden ilişiğini kesip bizim fakültemizde göreve başlar ve fakültesinden göreve başlama yazısı gelir.

Aynı anda fakültesinden karşı üniversitedeki eğitimine ait belgeler (rotasyon planları, birim sorumlusu kanaat notları, istirahat raporları, izin süreleri ….vb. ) bilgilerin bulunduğu eğitim dosyası talep edilir. Yazışmaları rektörlük olarak biz yapacağımız için dosyasını biz isteriz. Eğitim süresine esas teşkil edeceğinden fiziki olarak gelen dosya, bir üst yazıyla fakültesine gönderilir ve ilgili araştırma görevlisi eğitiminin bundan sonraki kısmını bizim üniversitemizde tamamlar.